Paella s krevetami

Paella s krevetami

4 porce

30 minut

Šplouchání moře, poslední paprsky zapadajícího slunce, španělské víno a vřelá atmosféra restaurace přímo na pláži – pokud se i vám stýská po letní dovolené, není nic jednoduššího než si ji připomenout tradičním středomořským jídlem. 

 

Suroviny:

3 lžíce másla
1 cibule nakrájená najemno
4 stroužky česneku nakrájené na plátky
1 červená paprika nakrájená na proužky 
1 lžička mleté papriky
1 lžička kurkumy
sůl, pepř dle chuti
špetka šafránu
250 g rýže
250 ml drůbežího vývaru
150 ml bílého vína
300 g větších krevet
limeta 
čerstvý koriandr

multifunkční tlakový hrnec ETA Tauro

Postup:

  1. Nastavte program Vaření bez víka. V hrnci nechejte rozpustit máslo, přidejte cibuli, kterou restujte do doby, než změkne. Dále přisypejte česnek a ještě minutu restujte. 

  2. Přidejte papriku, mletou papriku, kurkumu, sůl, pepř a šafrán a důkladně promíchejte. Přisypejte propláchnutou rýži, kterou chvíli orestujte. Přilijte kuřecí vývar a bílé víno. Důkladně vařečkou promíchejte, ujistěte se, že na dnu nádoby se vám nic nepřichytilo. 

  3. Na připravenou směs přisypejte krevety tak, aby zůstaly nahoře. Vypněte program Vaření bez víka. Nasaďte na hrnec víko a nastavte program Tlakové vaření na 5 minut. Po skončení programu stiskněte tlačítko STOP, odpusťte páru a odejměte víko. Podávejte s měsíčkem limetky a nasekaným čerstvým koriandrem.   

 

Paella s krevetami