Paella s krevetami

Šplouchání moře, poslední paprsky zapadajícího slunce, španělské víno a vřelá atmosféra restaurace přímo na pláži – pokud se i vám stýská po letní dovolené, není nic jednoduššího než si ji připomenout tradičním středomořským jídlem.
Suroviny:
3 lžíce másla
1 cibule nakrájená najemno
4 stroužky česneku nakrájené na plátky
1 červená paprika nakrájená na proužky
1 lžička mleté papriky
1 lžička kurkumy
sůl, pepř dle chuti
špetka šafránu
250 g rýže
250 ml drůbežího vývaru
150 ml bílého vína
300 g větších krevet
limeta
čerstvý koriandr
multifunkční tlakový hrnec ETA Tauro
Postup:
- Nastavte program Vaření bez víka. V hrnci nechejte rozpustit máslo, přidejte cibuli, kterou restujte do doby, než změkne. Dále přisypejte česnek a ještě minutu restujte.
- Přidejte papriku, mletou papriku, kurkumu, sůl, pepř a šafrán a důkladně promíchejte. Přisypejte propláchnutou rýži, kterou chvíli orestujte. Přilijte kuřecí vývar a bílé víno. Důkladně vařečkou promíchejte, ujistěte se, že na dnu nádoby se vám nic nepřichytilo.
- Na připravenou směs přisypejte krevety tak, aby zůstaly nahoře. Vypněte program Vaření bez víka. Nasaďte na hrnec víko a nastavte program Tlakové vaření na 5 minut. Po skončení programu stiskněte tlačítko STOP, odpusťte páru a odejměte víko. Podávejte s měsíčkem limetky a nasekaným čerstvým koriandrem.
Doporučené