Přijeďte za námi na Karlovský gastrofestival

Máte rádi dobré jídlo, regionální speciality, poctivé krajové produkty? Pak si nenechejte ujít Karlovský gastrofestival ve Velkých Karlovicích – již tento víkend 1. a 2. října.

ETA je tradičním partnerem této výjimečné akce, která letos vstupuje do osmého ročníku a patří k nejstarším a zároveň nejoblíbenějším u nás.

Během celého víkendu, od 10 do 18 hodin, můžete navštěvovat hotely, penziony a restaurace a ochutnávat speciality kuchařů i pozvaných hostů na třinácti gastro zastávkách rozesetých na 3,5 kilometrech v malebném údolí Léskové na konci Velkých Karlovic.

Pohostí vás mj. kuchaři věhlasných wellness hotelů Lanterna a Horal, ale těšte se i na další dobroty – zabíjačku u hotelu Galik, valašské speciality a místní pivo Pod Pralesem, grilované ryby a zvěřinu U Dorňáků a další laskominy. Letos nově se přestaví street food kout a nebude chybět tradiční mezinárodní farmářský trh se sedmi desítkami pečlivě vybraných stánků.

Jednotlivá místa si můžete snadno obejít po cyklostezce Bečva, nebo se popovézt vláčkem, historickým autobusem či koňským povozem. Vstup je zdarma, čímž je Karlovský gastrofestival mezi jinými akcemi v ČR jedinečný!

Připraveny budou i doprovodné programy, třeba soutěž o nejlepší frgál, kterou ETA tradičně podporuje cenami pro vítěze. Milým zpestřením je frgálová manufaktura s možností zkusit si výrobu valašských frgálů, nebo kuchařská show s novým českým michelinským šéfkuchařem Radkem Kašpárkem.

Milovníci zážitkové gastronomie mají opět příležitost zakusit kuchyni šéfkuchařů oceněných michelinskou hvězdou a to při sobotní Michelinské galavečeři a nedělním Michelinském obědě s Ákosem Sárközim z Maďarska.

Určitě také nezapomeňte navštívit stánky ETA, u nichž vám předvedeme výrobu smoothies a můžete je také rovnou ochutnat. Najdete nás na gastro zastávkách Razula a Resort Valachy.

Více: www.karlovskygastrofestival.cz