Voňavé dobrodružství začíná...

Probuďte v sobě baristu s pákovým kávovarem v pořadu Polopatě na ČT1 v neděli 12. září v 8.50 hod.

Chcete si jednoduše uvařit dobrou kávu? Anebo toužíte proniknout do tajů její přípravy mnohem hlouběji? Pokud to máte někdy tak, a jindy zase onak, jistě oceníte kávovar, který se vašim momentálním potřebám snadno přizpůsobí. Co poloprofesionální kávovar nabízí a s čím vším si mohou jeho vlastníci vyhrát? Kávovar ETA Artista Pro  vás zve na názornou ukázku v pořadu Polopatě.

Vše začíná již výběrem kávy. Dbejte nejen na její kvalitu a druh, ale i intenzitu pražení. Silně pražená káva s velmi tmavými a olejnatými zrnky je vhodná pro přípravu silného espressa či ristretta a neprospívá jí příliš dlouhá extrakce. Naopak káva pražená velmi světle si pro plné rozvinutí své chuti žádá extrakci delší.

Výjimečnost kávovaru ETA Artista tkví především v možnosti volby ze dvou druhů misek, které se vkládají do profesionální páky o průměru 58 mm. Zatímco profesionálním miskám se podíváme na dno později, ty přetlakové jistě znáte z běžně dostupných pákových kávovarů pro domácí použití.

Přetlakové misky jsou vhodné pro běžné uživatele, kteří si chtějí připravit dobré domácí espresso, ale zároveň nemají chuť nebo čas zabývat se úplnými detaily. Součástí přetlakové misky jsou dvě dna, přičemž to spodní má jen jednu dírku. Nejlépe si rozumí s hruběji namletou kávou, která nemá tendenci misku ucpávat.   

Stačí tedy odměřit optimální množství vaší oblíbené kávy, rovnoměrně ji v přetlakové misce upěchovat a pustit se do rutinní přípravy jednoho, nebo rovnou dvou šálků voňavého a chutného nápoje. Nejste si jisti, jak na to? Sledujte ČT1 v neděli 12. září v 8:50 hod a inspirujte se!

Kontakt: Kateřina Kaňová / kanovak@eta.cz / + 420 770 190 995