Ve Šternberku soupeřili milovníci chleba v soutěži Šternberský pecen 2021

K přípravě křupavého chleba stačí základní potraviny – mouka, voda, sůl a kvásek nebo droždí. Vyzkoušet si ho upéct doma proto může opravdu každý.

Ti nejlepší domácí pekaři se utkali 4. září ve druhém ročníku soutěže Šternberský pecen 2021. Akce se konala v dopoledních hodinách v rámci Venkovských trhů na Hlavním náměstí ve Šternberku.

Účast v soutěži nepodmiňoval věk ani místo bydliště, jediným kritériem pro pekaře byl zákaz použití kupované směsi pro přípravu pecnu. 

Výherci na pomyslném stupni vítězů získali za jejich pekařský um hodnotné ceny společnosti ETA. Absolutní vítěz Josef Blůhel si za svůj Chléb hojnosti si odnesl domácí pekárnu ETA Delicca II.

Soutěžící s pomyslnou stříbrnou medailí Marek Jarš si zajistil výhru ručního šlehače ETA Lento za Mlynářův chléb s restovanou klobáskou. A pekařka Vendula Foukalová na třetím místě si za bezlepkový chléb odnesla rychlovarnou konvici ETA Ela.

Porota vyhlásila také speciální cenu, kterou byl multifunkční mixér ETA Vital Blend v hodnotě 3 999 Kč a vyhrála ji soutěžící Věra Talašová za svůj Pšeničný polotmavý pecen.

 

Kontakt: Kateřina Kaňová / kanovak@eta.cz / + 420 770 190 995