9. ročník soutěže FOODBLOG roku má hned dvě zlaté vítězky!

FBR, soutěž, která se již 5. rok koná pod taktovkou herce a gastronadšence Lukáše Hejlíka a gastronakladatelky Adély Hálkové, se uskutečnil v neděli 18. září v pražských Holešovicích. Tématem letošního ročníku byla Budoucnost, a tak se opravdu hojně sdílelo. Všechno. Vyhlášení proběhlo v multifunkčním prostoru Chapter studio a sešlo se zde víc jak 150 foodies z celé republiky. Hlavním parťákem akce byla ETA. Dlouholetým parťákem pak značka Moet Hennessy.

Pravidla soutěže zůstala z minulého ročníku netknuta.  Odborná porota vybrala TOP 30 foodblogerů. Na akci se pak představila TOP 15. Jediná kategorie, která zůstala samostatně, je OBJEV roku, #novaETApa, pod patronátem parťáka ETY. Letos se nevyhlásila první 3 místa, ale dvě stříbra a dvě místa zlatá. „To sdílení! To je budoucnost. Věděli jsme, že potřebujeme ocenit 4 špičky na foodblogové scéně a na té nejvyšší úrovni už jsme nedokázali rozlišit, kdo je lepší," říká pořadatelka a porotkyně Adéla. 

První dvě zlatá místa připadla inženýrkám z oboru kvality potravin a výživy Karolíně Four @karolinafour a Anně Grosmanové @foodpioneer. O dvě stříbra se podělili „dříči“ české scény, báječní Inna Valoušková @garden.and.kitchen a Jakub a Andrea Koudelkovi @chefkoudy. A že o osvětu opravdu jde ukázal i letošní Objev roku, Michaela Smolková @umimejist.

Vzácným hostem akce se stal sklářský umělec a designér Rony Plesl, který navrhl křišťálové mísy pro robot Gratus di Vetro značky ETA. Ten se stal hlavní cenou pro vítězky FBR Karolínu a Aničku.

Cenu pro vítěze výzvy budoucnosti si odnesl Vojta Vrtiška @vojtech_vrtiska s jeho neuvěřitelnou dortovou kokedamou. 

Podrobné popisky vítězných TOP 30 najdete na Instagramu @foodblogrokuPodívejte se také na průlet nedělní akcí.

POROTA:

Darina Křivánková (provozovatelka bistra Topinka, gurmetredaktorka), Darina Sieglová (redaktorka časopisu Apetit), Klára Michalová (šéfredaktorka časopisu a webu PRIMA Fresh), Adéla Hálková (nakladatelka kuchařských a kreativních knih, Došel karamel), Jiří Hilgart (šéfredaktor časopisu FOOD).

VÍTĚZOVÉ:
1. Karolína Four @karolinafour

1. Anna Grosmanová @foodpioneer

2. Chef koudy @chefkoudy
2. Garden and kitchen @garden.and.kitchen

OBJEV:
Míša Smolková @umimejist

VÍTĚZ PARTNERSKÉ SOUTĚŽE ETA:
Vojta Vrtiška @vojtech_vrtiska

Kontakt: Kateřina Kaňová / kanovak@eta.cz / + 420 770 190 995