V sobotu 20. června se konal již 5. ročník Apetit Pikniku, a ETA zde nemohla chybět
V sobotu 20. června se konal již 5. ročník Apetit Pikniku, a ETA jakožto partner celé akce zde nemohla chybět. První návštěvníci začali do Havlíčkových sadů přicházet už kolem desáté hodiny dopoledne a většina z nich byla vybavena typickým piknikovým košem s dekou. Vstup byl pro všechny zdarma a ti, kteří přišli mezi prvními, dostali navíc ještě malý dárek v podobě látkové tašky.
Stánkařů bylo po celé Grébovce kolem stovky. Nabízeli bohatý sortiment dobrot od sladkého pečiva a dezertů, přes slané pečivo, consommé, pečená masa, rybí speciality, domácí zmrzliny i limonády až po koktejly, piva nebo vína. V hlavním stanu kuchaři připravovali ukázková jídla.
Pořadatelé hodnotí letošní piknik jako nejlepší ze všech s účastí kolem 22 000 lidí a to i přes nepříznivou předpověď počasí, která se nakonec nevyplnila.
ETA měla vstup v hlavním stanu s šéfkuchařem Pavlem Václavíkem, který připravoval s vybranými účastníky pikniku pomocí kuchyňského robotu Gratusu Maxipasta domácí těstoviny s pestem z medvědího česneku. Recept naleznete zde.
Ve stánku ETA jste mohli vidět i výživového specialistu Otu Reisse, který se svou manželkou pekli domácí chléb v pekárně Duplica Vital, ukazovali jak na kvásek v pekárně a připravovali výborné domácí chlebové placky.
I tato prezentace byla pro mnohé návštěvníky zajímavá a často se vraceli ke stánku, aby se zeptali na další otázky.
Na pikniku si přišly na své samozřejmě i děti, pro které byl na velkém dětském hřišti připraven zábavný program a poznávání potravin. Nemohla chybět ani zdravá svačinka. K bohaté nabídce jídel, nápojů a kulinářských programů vyhrávaly kapely na hlavním pódiu. Závěrečnou tečku pak obstarala užasná skupina Eddie Stoilow.