ETA do středních škol

ETA do středních škol – soutěž pro střední školy s oborem cukrář.

Značka ETA podporuje mladé talentované cukráře a pekaře. Koncem září vyhlásila soutěžní výzvu ETA do středních škol, kterou přijalo celkem 48 středních škol z celé České republiky. Úkolem bylo upéct dort ve tvaru jakéhokoliv výrobku ETA, natočit video z výroby a poslat jej spolu s fotkou dortu.

Do finále, které se konalo 21. listopadu v Galerii Desítka ve Zlíně bylo vybráno celkem 5 soutěžních dortů ze škol: OU a PRŠ Brno, SOŠ a SOU obchodu a služeb Chrudim, SOŠ a SOU Písek, SOŠ Litovel, SŠ obchodu, řemesel a služeb Ústí nad Labem. Všichni studenti si tento den ve Zlíně velmi užili. Měli možnost se setkat s food blogery Magdalenou Aghar Kadhovou (@hungrypanda.cz), Ondřejem Molinou (@chef_ondrejmolina) a Martinou Kynstlerovou (@kynstlerovam), vítězkou pořadu Peče celá země 2022. Na závěr dne dorazil i herec a gastronadšenec Lukáš Hejlík, organizátor ankety o nejoblíbenější Food Blog Roku, kterou značka ETA podporuje již několik let.

Foto dortů, zařazených do velkého finále:

O vítězi, který získal voucher na spotřebiče ETA v hodnotě 100 000 Kč, rozhodl tým složený z odborníků, influencerů a zástupců značky ETA. Rozhodování o vítězi bylo náročné, neboť všechny soutěžní dorty vypadaly úžasně, byly propracované do nejmenšího detailu, a i z fotografií lákaly k ochutnání. Vítězným dortem se stal kuchyňský robot Gratus Storio ze SOŠ a SOU obchodu a služeb Chrudim.  

Na druhém místě se umístila SOŠ a SOU Písek s pákovým kávovarem ETA Storio béžové barvy, třetí místo obsadily studentky z OU a PRŠ Brno se svou uklízečkou a robotickým vysavačem. Oba týmy byly za své úžasné výkony oceněny také vouchery na nákup výrobků ETA.

Vzhledem k velkému počtu účastníků a skutečně profesionálním výkonům všech studentů, byla nakonec oceněna ještě i Střední škola gastronomie a služeb Nová Paka jako „výběr týmu ETA“ nad rámec soutěžního finále. Studenti z Nové Paky si za svůj dort v podobě pákového kávovaru ETA Storio ve Zlíně převzali kuchyňský robot Gratussino R.U.R.   

Všem studentům gratulujeme a přejeme hodně úspěchů do dalších cukrářských výzev.