Nepřekonatelný domácí chléb aneb 10 důvodu, proč si pořídit domácí pekárnu

Nepřekonatelný domácí chléb aneb 10 důvodu, proč si pořídit domácí pekárnu

Pečení domácího chleba představuje pokročilou kulinářskou dovednost, která je zároveň určitým symbolem soběstačnosti. Proč ho však péct složitě, když to lze se stejně lahodným a voňavým výsledkem i jednoduše? Objevte s námi kouzlo domácích pekáren ETA, se kterými snadno připravíte nejen chléb, ale i další domácí pochoutky.  

 

Dědictví předků v tempu moderní doby  

Domácí pekárny jsou vytouženým průsečíkem mezi úsporou času a chutným, právě upečeným domácím bochníkem. O důvody, proč si je zamilujete i vy, rozhodně není nouze.

 

1. Z postele rovnou ke stolu 

Večer nachystat potřebné suroviny, nastavit příslušný program a ráno se nechat vzbudit vůní čerstvě upečeného chleba. Díky funkci odloženého startu si můžete přípravu chleba dokonale načasovat a ke snídani servírovat čerstvé pečivo i bez rozespalých výprav do obchodu či pekařství. Její hlavní přednost tkví právě v široké škále automatických programů, které odvedou téměř všechnu práci za vás.

 

2. Složení pod kontrolou

Jednou z výhod domácího pečení chleba je také možnost dohledu nad vstupními surovinami. Můžete použít předpřipravené směsi nebo vlastní osvědčené recepty, vždy ale přesně víte, z čeho se hotový chléb skládá. Na rozdíl od některých kupovaných pekařských výrobků se tak vyhnete nechtěným Éčkám a konzervantům.

 

3. Na míru vašim potřebám

Vaše přání je pekárnám rozkazem. Pomocí intuitivního ovládání snadno nastavíte požadovanou velikost bochníku i barvu kůrky. Pokud neholdujete klasickému bílému pečivu, vrhněte se s domácími pekárnami ETA na výrobu toho celozrnného. V pekárnách mnohem snáze připravíte i tradiční kváskový chléb a díky speciálnímu programu pekárny ETA Delicca II hravě zvládnete také výrobu chutného bezlepkového pečiva.

 

Supersemínkový chléb bez lepku

 

4. Míchání a hnětení bez bolavých paží 

Přestože je každodenní vaření a pečení spíše doménou žen, někdy to chce pořádnou sílu. Přenechte tuhle „chlapskou“ práci pekárně ETA. Jednotlivé suroviny dokonale promísí a zajistí dostatečně dlouhé a intenzivní hnětení, které zaručí nadýchanou strukturu i rovnoměrné prolnutí chutí.

 

5. Bez domácího chleba ani krok

Pokud si už snídani, svačinu či večeři nedokážete bez domácího chleba představit, jednoduše vezměte pekárnu s sebou i v případě, že odjíždíte na delší dobu pryč. Díky kompaktním rozměrům ji do auta přenesete bez větších obtíží. Chutné domácí pečivo si tak můžete dopřávat nejen doma, ale třeba i na chatě.

 

6. Úspora času, energie a peněz 

V porovnání s elektrickou troubou má domácí pekárna výrazně nižší spotřebu energie. Kromě času a úsilí tak šetří také vaše peníze. Levněji vás může vyjít i doma upečený bochník chleba – záleží na konkrétním receptu a pořizovací ceně surovin. Jistě se ale shodneme na tom, že jsou s láskou připravené domácí pokrmy k nezaplacení. 

 

Chleba

 

7. Fantazii se meze nekladou

Je libo cibulový chléb či chléb s kousky oliv nebo sušených rajčat? Milujete nebo naopak nesnášíte rozinky ve sladkém pečivu? Pokud v pultech obchodů marně hledáte pečivo, které by splňovalo vaše představy, jednoduše si ho upečte. S domácí pekárnou můžete recepturu vyladit přesně podle vašich preferencí. 

 

8. Už nám to kyne!

Pokud se chystáte vyrábět pečivo, jehož tvar si žádá pečení v klasické troubě, svěřte pekárně alespoň kynutí. Těsto na bulky, bagely, vánočku nebo pizzu vypracuje do požadované konzistence, a navíc mu poskytne optimální podmínky pro vykynutí.

 

Bagely

 

9. Nejen chlebem živ je člověk

Univerzální využití domácí pekárny vás mile překvapí. Kromě přípravy chleba pomůže s mícháním a kynutím těst, přípravou dortových korpusů, ale i marmelád, jogurtu nebo třeba sekané.

 

10. Pekárny ETA mluví vaším jazykem

Pro vaše maximální pohodlí a jednoduchost ovládání jsou všechny názvy programů uvedeny v češtině. Součástí balení je také podrobný návod se spoustou praktických tipů.