Česnekový chléb

Klasického chleba se člověk údajně nemůže přejíst. Všeho moc však škodí a není od věci osvědčenou klasiku čas od času ozvláštnit. Zkuste to tentokrát česnekem a sýrem. Chlebík bude kyprý, díky česneku příjemně voňavý, s jemnou příchutí po sýru.
Suroviny:
320 ml vody
2 lžíce oleje
2 rovné lžičky soli (10 g)
1 lžička cukru
300 g hladké mouky
100 g pšeničné celozrnné mouky
100 g žitné celozrnné mouky
10 g čerstvého droždí
70 g strouhaného sýra
2 drobně nakrájené stroužky česneku
Postup:
1. Všechny suroviny kromě česneku a sýru dejte do formy pekárny. Nejprve tekutiny a sůl, pak mouku a ostatní suroviny. Droždí uložte nebo nadrobte nahoru na mouku.
2. Zapněte základní program Klasik, nastavte velikost chleba 1000 g, kůrku střední nebo tmavou a pekárnu zapněte. Po zaznění signálu přidejte nasekaný česnek a nahrubo nasekaný sýr.
3. Nastavte stupeň vyššího propečení, díky kterému bude kůrka obzvláště vypečená.
4. Upečený chléb opatrně vyklopte na mřížku, vytáhněte z něj háky a nechte ho vychladnout.