Supersemínkový chléb bez lepku
 SemÝnkovz bezlepkovz chlab_I 1_header.jpg)
Celozrnné pečivo je zdravější než běžné z bílé mouky, protože obsahuje více vitaminů a minerálních látek. Semínka výživovou hodnotu a zdravotní benefity ještě zvýší. Kombinujte je podle libosti, třeba i s ořechy nebo bylinkami. Bezlepkové těsto se hůře hněte a zpracovává, domácí pekárna ETA Duplica Vital Plus těžkosti vyřeší za vás.
Suroviny:
500 g bezlepkové chlebové mouky
1 lžička sušeného droždí
1 lžíce slunečnicových semínek
1 lžíce lněných semínek
1 lžíce dýňových semínek
1 lžička kmínu
2 lžičky soli
500 ml vlažné vody
2 lžíce oleje
pekárna ETA Duplica Vital Plus
Postup:
1. Všechny sypké suroviny dobře promíchejte v míse. Do velké nádoby pekárny se středními hnětacími háky nalijte vlažnou vodu a olej a přidejte zbylé suroviny.
Pekárnu nastavte na program 1 - Vital:
Předehřev OFF
Hnětení I 3 minuty
Hnětení II 8 minut
Kynutí I OFF
Hnětení III OFF
Kynutí II 90 minut
Pečení I 70 minut
barva DD
Pečení II OFF
2. Po upečení vyndejte chleba v nádobě z pekárny a nechte 10 minut chladnout. Poté ho opatrně vyklopte a nechte zcela vychladnout na mřížce.