Burger z červené čočky

Burger z červené čočky

4 porce

30 minut

 

Suroviny:

250 g červené čočky
1 cibule
2 lžičky majoránky
špetka soli
2 vejce
50 g ovesných vloček
150 g celozrnné mouky
2 lžíce slunečnicového oleje

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. 

  2. Čočku propláchněte pod studenou vodou. Dejte ji do hrnce, přidejte 600 ml vody a vařte 12-15 minut doměkka. 

  3. Uvařenou čočku sceďte pomocí síta a nechte ji v něm chvilku vychladnout. Vychladlou čočku pak už můžete přemístit do mísy a promíchat ji s nadrobno nasekanou cibulí, majoránkou, solí, moukou, vločkami a vejcem. 

  4. Vznikne vám kompaktní těsto, které by mělo jít tvarovat do karbanátků. Pokud je ještě příliš řídké, můžete těsto zaprášit moukou a pokud příliš tuhé, můžete přidat trošku mléka nebo vajíčko na zředění. 

  5. Z těsta vytvarujte 10-12 karbanátků. 

  6. Vezměte si pánev ETA Titanium Plus,  která je vhodná také do trouby, rozehřejte na ní 2 lžíce slunečnicového oleje. Na něm opečte karbanátky zhruba 2-3 minuty z každé stany. 

  7. Pánev i s opečenými karbanátky stáhněte z plotýnky a přemístěte ji do trouby, kde karbanátky dopečte. Stačí 10-11 minut při 180 °C. 

ETA TIP: K burgerům z červené čočky se budou výborně hodit domácí housky, které si můžete připravit s domácí pekárnou ETA Duplica Vital Plus