Celozrnné špagety s pálivou čočkovou omáčkou

Celozrnné špagety s pálivou čočkovou omáčkou

2 porce

40 minut

Vyzkoušejte jednoduchý recept na pikantní těstoviny se zelenou čočkou, které připravíte do 40 minut. Výbornou večeři od Fitrecepty.info tak snadno máte hotovou v krátkém čase. Zelená čočka je úžasná, neboť se nemusí namáčet a patří mezi nejchutnější a nejzdravější druhy čočky pro svoji lahodně oříškovou a pepřovou chuť. 

Suroviny:

80 g celozrnných špaget
1 lžíce olivového oleje
2 šalotky 
2 stroužky česneku
400 g krájených rajčat z plechovky
1 lžíce protlaku 
100 g cukrového hrášku nebo kukuřice
130 g zelené čočky
1 lžička sušené bazalky
1/2 lžičky sušeného chilli
hrst sekané petrželky
30 g černých oliv

Postup:

  1. Špagety uvařte doměkka v osolené vodě po dobu uvedenou na obalu, u celozrnných to bývá zhruba 10-12 minut. Čočku uvařte v osolené vodě po dobu 15-20 minut doměkka. 

  2. Ve větší pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou šalotku společně s nakrájeným česnekem a chilli. Přidejte protlak, zamíchejte a vše restujte zhruba 2 minuty za stálého míchání. 

  3. Čočku sceďte a přidejte ji společně s drcenými rajčaty do pánve. Ztlumte plamen, přiklopte pokličkou a lehce provařte. 

  4. Do směsi přidejte sušenou bazalku, na plátky nakrájené černé olivy, dochuťte solí a pepřem a zamíchejte. 

  5. Před podáváním posypte těstoviny nasekanou petrželkou. 

Převzato z Fitrecepty.info