Celozrnné špagety s pálivou čočkovou omáčkou

Vyzkoušejte jednoduchý recept na pikantní těstoviny se zelenou čočkou, které připravíte do 40 minut. Výbornou večeři od Fitrecepty.info tak snadno máte hotovou v krátkém čase. Zelená čočka je úžasná, neboť se nemusí namáčet a patří mezi nejchutnější a nejzdravější druhy čočky pro svoji lahodně oříškovou a pepřovou chuť.
Suroviny:
80 g celozrnných špaget
1 lžíce olivového oleje
2 šalotky
2 stroužky česneku
400 g krájených rajčat z plechovky
1 lžíce protlaku
100 g cukrového hrášku nebo kukuřice
130 g zelené čočky
1 lžička sušené bazalky
1/2 lžičky sušeného chilli
hrst sekané petrželky
30 g černých oliv
Postup:
- Špagety uvařte doměkka v osolené vodě po dobu uvedenou na obalu, u celozrnných to bývá zhruba 10-12 minut. Čočku uvařte v osolené vodě po dobu 15-20 minut doměkka.
- Ve větší pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou šalotku společně s nakrájeným česnekem a chilli. Přidejte protlak, zamíchejte a vše restujte zhruba 2 minuty za stálého míchání.
- Čočku sceďte a přidejte ji společně s drcenými rajčaty do pánve. Ztlumte plamen, přiklopte pokličkou a lehce provařte.
- Do směsi přidejte sušenou bazalku, na plátky nakrájené černé olivy, dochuťte solí a pepřem a zamíchejte.
- Před podáváním posypte těstoviny nasekanou petrželkou.
Převzato z Fitrecepty.info.