Cizrnová polévka

Cizrnová polévka

4 porce

45 minut

Cizrna beraní je skvělá potravina při mnohých dietách nebo i jako součást zdravého jídelníčku. Dobře se tráví, nenadýmá a má skrz naskrz pozitivní účinky na lidské zdraví. Díky příjemné oříškové chuti si ji rády dají i děti. Vyzkoušejte například cizrnovou polévku od Fitrecepty.info jako ideální večeři pro vás a vaši rodinu. 

Suroviny:

400 g uvařené cizrny
400 ml nakrájených rajčat v konzervě
150 g celeru
2 mrkve
2 šalotky
1 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
1 litr zeleninového vývaru
lžíce tamari omáčky
hrst čerstvé bazalky
sůl
pepř

Postup:

  1. Šalotky nasekejte najemno v sekáčku a společně s utřeným česnekem je osmahněte v hrnci na lžíci olivového oleje. 

  2. Přidejte očištěnou a na kostky nakrájenou mrkev a celer, zalijte vývarem, přidejte plechovku krájených rajčat, tamari omáčku a předvařenou cizrnu, vše zamíchejte a nechte 10 minut povařit pod pokličkou. 

  3. Hotovou polévku podávejte s nočkem zakysané smetany a nahrubo nasekanou bazalkou. 

Převzato z Fitrecepty.info.