Špenátové knedlíčky s rajčatovou omáčkou

Máte rádi špenát a chtěli byste vyzkoušet něco jiného než klasiku s vajíčkem a brambory? Připravte si špenátové knedlíčky společně s Fitrecepty.info. Špenát obsahuje živiny jako karoteinody a lutein, karotenový pigment, který působí antioxidačně. Společně s rajčatovou omáčkou je cenným zdrojem vitamínů a živin pro lidský organismus.
Suroviny:
Na knedlíčky
200 g špenátu
60 g strouhaného parmazánu
2 vejce
200 g špaldové mouky
250 g ricotty
sůl
30 g přepuštěného másla
Na omáčku
1 lžíce olivového oleje1 jarní cibulka
2 stroužky česneku
2 lžíce lněných semínek (lze vynechat)
400 g nakrájených rajčat v konzervě
špetka rozmarýnu a tymiánu
špetka soli
Postup:
- Špenát spařte vařící vodou, vyždímejte a rozmixujte tyčovým mixérem Lento.
- Ve větší míse smíchejte nasekaný špenát, parmazán, vejce, mouku, ricottu, sůl a rozpuštěné máslo pomocí hnětacích háků Lenta.
- Vytvořte hladké a kompaktní těsto. Pokud je těsto příliš řídké, přisypejte mouku, pokud naopak husté, přilijte trochu vody.
- Těsto rozdělte na 4 stejné části, ze kterých vytvořte dlouhé úzké válečky. Z válečků ukrajujte kousky velké asi jako palec. Pro efekt můžete každý kousek ještě zmáčknout vidličkou.
- Ve velkém hrnci přiveďte k varu hodně osolenou vodu. Do vařící vody najednou vsypte knedlíčky a nechte vařit.
- Vyndejte je z vody ihned poté, co vyplavou na povrch.
- Ve větší pánvi si rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Opékejte 3-4 minuty. Přilijte konzervu s rajčaty, ochuťte tymiánem a rozmarýnem, osolte a opepřete. Nechejte provařit 5 minut.
- Hotové knedlíčky podávejte přelité rajčatovou omáčkou a posypané parmazánem.
Převzato z Fitrecepty.info.