Kuřecí směs s květákem a kokosovým mlékem

Květák patří mezi tradiční letní zeleninu, má nízkou energetickou hodnotu a obsahuje hodně vody, vitaminů (C, B, A, E) a minerálů jako je hořčík, draslík, zinek, železo, selen. Podporuje hubnutí, posiluje imunitu a výtečně pečuje o všechny buňky v těle. Vyzkoušejte jeden z netradičních receptů exotické chuti společně s Fitrecepty.info.
Suroviny:
2 stroužky česneku
1 menší cibule
2 lžíce olivového oleje
200 g basmati rýže
200 g kuřecích prsou
400 g růžiček květáku
1 lžička kurkumy
2 lžičky kari
500 ml zeleninového vývaru
špetka soli
pepř
150 ml kokosového mléka z plechovky
Postup:
- Polovinu květáku si rozdělte na růžičky, druhou polovinu nasekejte pomocí sekáčku nahrubo.
- Cibuli nakrájejte najemno a osmahněte v pánvi na 2 lžících olivového oleje. Přidejte prolisovaný česnek a ještě chvilku orestujte.
- Přidejte kuřecí prsa nakrájená na nudličky a opékejte na mírném plamenu. Do pánve přidejte nastrouhaný květák, podlijte vývarem a nechte dusit pod pokličkou.
- Až se vývar vsákne, zkontrolujte, zda je květák dostatečně uvařený. Pokud není, podlijte vodou a nechte znovu podusit.
- Do pánve nyní přidejte celé růžičky květáku, kurkumu, kari koření a vše zalijte kokosovým mlékem. Nechte 10 minut povařit a dochuťte solí a pepřem.
- Kuřecí směs podávejte s uvařenou rýží nebo chlebovými plackami.
Převzato z Fitrecepty.info.