Květáková polévka s kokosovým mlékem

Květáková polévka s kokosovým mlékem

4 porce

45 minut

Každý dobře zná květák osmažený v klasickém trojobalu, výborně chutná ale i v jiných receptech.  Pro přípravu květákové polévky použil tým Fitrecepty.info kokosové mléko, které jí dodá jemnost a lehce exotickou chuť. Vyzkoušejte ji také u vás doma, příprava není náročná a pochutná si celá rodina. 

Suroviny:

400 g syrového květáku
2 lžíce olivového oleje
šalotka
1/2 lžičky sušeného zázvoru
400 ml kokosového mléka z konzervy
sůl
pepř

Postup:

  1. Květák očistěte a nastrouhejte na hrubém struhadle. 

  2. V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, osmahněte na něm nasekanou  cibulku. Přisypte nastrouhaný květák, zázvor a zamíchejte. 

  3.  Vše zalijte 200 ml vody a 400 ml kokosového mléka. Vařte zhruba 10-12 minut, dokud květák nezměkne. 

  4. Polévku po uvaření květáku odstavte, rozmixujte tyčovým nebo stolním mixérem a dochuťte solí a pepřem. 

Převzato z Fitrecepty.info.