Květáková polévka s kokosovým mlékem

Každý dobře zná květák osmažený v klasickém trojobalu, výborně chutná ale i v jiných receptech. Pro přípravu květákové polévky použil tým Fitrecepty.info kokosové mléko, které jí dodá jemnost a lehce exotickou chuť. Vyzkoušejte ji také u vás doma, příprava není náročná a pochutná si celá rodina.
Suroviny:
400 g syrového květáku
2 lžíce olivového oleje
šalotka
1/2 lžičky sušeného zázvoru
400 ml kokosového mléka z konzervy
sůl
pepř
Postup:
- Květák očistěte a nastrouhejte na hrubém struhadle.
- V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, osmahněte na něm nasekanou cibulku. Přisypte nastrouhaný květák, zázvor a zamíchejte.
- Vše zalijte 200 ml vody a 400 ml kokosového mléka. Vařte zhruba 10-12 minut, dokud květák nezměkne.
- Polévku po uvaření květáku odstavte, rozmixujte tyčovým nebo stolním mixérem a dochuťte solí a pepřem.
Převzato z Fitrecepty.info.