Dýňová polévka

Obliba dýňových polévek neustále vzrůstá. Dýně Hokkaido se řadí mezi velmi zdravou zeleninu, která obsahuje řadu vitamínů, minerálů, betakarotén, draslík a další minerální látky. Blahodárně působí na zažívací ústrojí a je vhodná pro všechny včetně dětí a sportovců. Vyzkoušejte si připravit polévku společně s Fitrecepty.info, muškátový oříšek dodá polévce osobité aroma a smetana ji příjemně zjemní.
Suroviny:
1 cibulka nakrájená najemno
30 g přepuštěného másla
500 g dýně hokkaido
500 ml zeleninového vývaru
1 stroužek česneku
1 lžička nastrouhaného muškátového oříšku
špetka soli
200 ml sójové smetany
Postup:
- Ve středně velkém hrnci rozehřejte přepuštěné máslo, přidejte cibulku nakrájenou najemno a opékejte.
- Po cca 5 minutách přidejte na kostky nakrájenou a očištěnou dýni a prolisovaný stroužek česneku a opékejte dalších 5 minut.
- Dýni zalijte vývarem, hrnec přiklopte a vařte cca 30-35 minut.
- Hrnec odstavte a nechte vychladnout. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem Lento do jemného krému.
- Do polévky přidejte koření a zalijte smetanou. Zamíchejte a podávejte se lžící smetany a čerstvě umletým pepřem.
Převzato z Fitrecepty.info.