Výtečné bulky na burgery
 Housky na burger 1_header.jpg)
Když už si dáte práci s domácím hamburgerem, byla by škoda nedoladit ho i skvělou domácí houskou a originálním čatní vlastní provenience (například Chilli mangovým čatní nejen k masu). Kynutého těsta se nebojte, pekárna ETA Duplica Vital Plus odvede většinu práce za vás a vy jen vytvarujete pěkné bulky, posypete je semínky či kořením podle chuti, upečete a sklidíte obdiv.
Suroviny:
120 ml vlažné vody
120 ml mléka
2 vejce
50 g rozpuštěného másla
375 g hladké mouky
24 g třtinového cukru
špetka soli
7 g sušeného droždí
hladká mouka na posypání válu
semínka dle chuti
pekárna ETA Duplica Vital Plus
Postup:
- Do velké nádoby pekárny se středními hnětacími háky nalijte vlažnou vodu, mléko, přidejte jedno vejce a máslo. Přisypte mouku, třtinový cukr, sůl a nakonec přidejte sušené droždí tak, aby nepřišlo hned do kontaktu s vodou. Zapněte program 10 – Těsto.
- Vál nebo pracovní plochu posypte moukou a po skončení programu na něj vyklopte těsto. Zlehka prohněťte a nechte pár minut pod čistou utěrkou odpočívat.
- Odpočinuté těsto rozdělte na osm stejně velkých dílů, ze kterých postupně vytvarujte osm bulek. Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Zakryjte je utěrkou a nechte na teplém místě kynout, až zdvojnásobí svůj objem – zhruba 15–20 minut.
- Mezitím předehřejte troubu na 185 °C.
- Bulky potřete rozšlehaným vejcem, posypte semínky a pečte dozlatova zhruba 15–18 minut.
TIP: JIHOAMERICKÝ BURGER PRO VEGETARIÁNY