Výtečné bulky na burgery

Výtečné bulky na burgery

8 bulek

20 minut + kynutí

Když už si dáte práci s domácím hamburgerem, byla by škoda nedoladit ho i skvělou domácí houskou a originálním čatní vlastní provenience (například Chilli mangovým čatní nejen k masu). Kynutého těsta se nebojte, pekárna ETA Duplica Vital Plus odvede většinu práce za vás a vy jen vytvarujete pěkné bulky, posypete je semínky či kořením podle chuti, upečete a sklidíte obdiv.

Suroviny:

120 ml vlažné vody
120 ml mléka
2 vejce
50 g rozpuštěného másla
375 g hladké mouky
24 g třtinového cukru
špetka soli
7 g sušeného droždí 
hladká mouka na posypání válu
semínka dle chuti

pekárna ETA Duplica Vital Plus

Postup: 

  1. Do velké nádoby pekárny se středními hnětacími háky nalijte vlažnou vodu, mléko, přidejte jedno vejce a máslo. Přisypte mouku, třtinový cukr, sůl a nakonec přidejte sušené droždí tak, aby nepřišlo hned do kontaktu s vodou. Zapněte program 10 – Těsto.
     
  2. Vál nebo pracovní plochu posypte moukou a po skončení programu na něj vyklopte těsto. Zlehka prohněťte a nechte pár minut pod čistou utěrkou odpočívat.
     
  3. Odpočinuté těsto rozdělte na osm stejně velkých dílů, ze kterých postupně vytvarujte osm bulek. Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Zakryjte je utěrkou a nechte na teplém místě kynout, až zdvojnásobí svůj objem – zhruba 15–20 minut.
     
  4. Mezitím předehřejte troubu na 185 °C.
     
  5. Bulky potřete rozšlehaným vejcem, posypte semínky a pečte dozlatova zhruba 15–18 minut. 

TIP: JIHOAMERICKÝ BURGER PRO VEGETARIÁNY