Chilli mangové čatní nejen k masu

Chilli mangové čatní nejen k masu

2-3 sklenice
(á 150 g)

95 minut

Chutney (čatní) v překladu znamená pikantní džem. Velmi populární je v Indii a jihovýchodní Asii a také ve Velké Británii, což není vzhledem k jejich společné minulosti až tak překvapivé. Podávejte ho ke steakům, grilovanému masu, pečené rybě, tvrdým či kozím sýrům nebo z něj připravte překvapující zálivku na salát a pozdvihněte tak svoje vaření na kuchařské umění. Ostrost čatní upravte použitou chilli papričkou, zajímavého efektu dosáhnete mletým uzeným chilli práškem.

Suroviny:

1 chilli paprička
1 cibule
4 stroužky česneku
30 g čerstvého zázvoru
4 zralá manga
1 pomeranč
1 limeta
100 g rozinek
250 g třtinového cukru
200 ml jablečného octa
1 svitek skořice
1 lžíce hořčičných semínek

pekárna ETA Duplica Vital Plus

Postup:

  1. Papričku zbavte semínek. Cibuli, česnek a zázvor oloupejte a vše nakrájejte nadrobno. Mango oloupejte a dužninu nakrájejte na kostičky. Z pomeranče a limety vymačkejte šťávu.
     
  2. Všechny suroviny vložte do velké pečicí nádoby se středními hnětacími háky pekárny ETA Duplica Vital Plus a zapněte program 9 - Džem.
     
  3. Po skončení programu vyjměte skořici a hotové chutney rozlijte do čistých suchých sklenic. Zavíčkujte a nechte zcela vychladnout.