Mangové chutney

Mangové chutney

2-3 sklenice
(á 150 g)

95 minut

Chutney je velmi populární v Indii, jihovýchodní Asii a také ve Velké Británii, která má s těmito zeměmi společnou minulost. Do češtiny je chutney (čatní) možné přeložit jako pikantní džem. Lze ho podávat ke grilovanému masu, steakům, pečené rybě, sýrům anebo jako součást zálivky na salát. S pekárnou ETA Delicca II bude navíc příprava hračka. Jeho ostrost a sílu lze upravit podle množství použité chilli papričky nebo zkuste použít mletý uzený chilli prášek pro ještě zajímavější efekt.

Suroviny:

1 chilli paprička
1 cibule
4 stroužky česneku

30 g čerstvého zázvoru
4 zralá manga

1 pomeranč

1 limeta
100 g rozinek
250 g třtinového cukru
200 ml jablečného octa
1 svitek skořice
1 lžíce hořčičných semínek


pekárna ETA Delicca II

Postup:

1. Papričku zbavte semínek. Cibuli, česnek a zázvor oloupejte a vše nakrájejte nadrobno. Mango oloupejte a dužninu nakrájejte na kostičky. Z pomeranče a limety vymačkejte šťávu.
2. Všechny suroviny vložte do velké pečicí nádoby se středními hnětacími háky pekárny ETA Delicca II a zapněte program DŽEM. 
3. Po skončení programu vyjměte skořici a hotové chutney rozlijte do čistých suchých sklenic. Zavíčkujte a nechte zcela vychladnout.