Zelňačka

Suroviny:
50 g cibule, rozkrojené napůl
2 polévkové lžíce oleje
1 čajová lžička červené papriky
2 polévkové lžíce hladké mouky
250 g kyselého zelí
6 kusů celého pepře
3 kusy nového koření
800 g vody
1 kostka zeleninového bujónu
100 g smetany
2 kusy klobásy
sůl dle chuti
Příslušenství:
nože
míchací hák
stěrka
Postup:
1. Do nádoby vložte nože. Přidejte oloupanou cibuli překrojenou na půl a sekejte 6 sek./rychlost 5.
2. Stáhněte stěrkou suroviny do středu, vyjměte nože a vložte míchací hák.
3. Přidejte 2 polévkové lžíce oleje a restujte 3 min./120 °C/rychlost 2.
4. Přidejte 1 lžičku sladké papriky a zasmahněte 30 sek./100 °C/rychlost 2.
5. Přidejte 2 polévkové lžíce mouky, 3 kusy nového koření a míchejte 7 sek./rychlost 3.
6. Přidejte 250 g zelí, 800 ml vody, bujón a vařte 15 min./100 °C/rychlost 1.
7. Přidejte 100 g smetany, klobásky a vařte 2 min./100 °C/rychlost 1.
8. Dosolte dle chuti.
ETA TIP: Lze použít místo bujonu - vývar.