Kachní rillettes

Kachní rillettes

4 skleničky

25 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

3 konfitovaná kachní stehna
400 g kachního sádla + 2 lžíce na restování
snítka rozmarýnu
1 šalotka
sůl, pepř

Příslušenství:

nože
míchací hák

Postup:

1. Do nádoby vložte nože.  
2. Přidejte oloupanou a přepůlenou 1 šalotku.  
3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.  
4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
5. Přidejte 2 lžíce kachního sádla.  
6. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.  
7. Přidejte obrané maso ze 3 konfitovaných kachních stehen a snítku rozmarýnu.  
8. Restujte 2 minuty / 100 °C / rychlost 1.  
9. Dochuťte solí a pepřem a přidejte 400 g rozpuštěného kachního sádla.  
10. Promíchejte 30 sekund / rychlost 1.  
11. Nalijte do sklenic a nechte vychladnout.  
12. Pro jemnější strukturu lze rozsekat