Budapešťská omáčka s dušeným masem

Budapešťská omáčka s dušeným masem

4 porce

105 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

700 g vepřové plece
2 lžíce rajčatového protlaku
4 lžíce oleje
1 malá plechovka hrášku
200 ml smetany 
600 ml vývaru
1 cibule
sůl, pepř

Příslušenství:

nože
míchací hák

Postup:

1. Do nádoby vložte nože.  
2. Přidejte oloupanou a přepůlenou 1 cibuli.  
3. Sekejte 15 sekund / rychlost 6.  
4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
5. Přidejte 4 lžíce oleje.  
6. Restujte 8 minut / 100 °C / rychlost 1.  
7. 700 g vepřové plece nakrájejte na kostky.  
8. Osolte a opepřete.  
9. Maso přidejte do nádoby a restujte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.  
10. Přidejte 2 lžíce rajčatového protlaku a 600 ml vývaru.  
11. Vařte 75 minut / 100 °C / rychlost 1.  
12. Přidejte 1 malou plechovku scezeného hrášku a 200 ml smetany.  
13. Vařte 2 minuty / 100 °C / rychlost 1.  
14. Dochuťte solí a pepřem.