Kuřecí pie

Kuřecí pie

1 koláč

100 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

TĚSTO:
2O0 g hladké mouky
120 g povoleného másla
4 lžíce ledové vody
špetka soli
špetka moučkového cukru

NÁPLŇ:
4 kuřecí stehna uvařená v páře
1 lžíce sladké papriky 
1 pórek
2 lžíce mouky
100 ml vody
250 g žampiónů
1 mrkev 
1 cibule

Příslušenství:

nože

Postup:

1. Do nádoby vložte nože.  
2. Přidejte oloupanou a přepůlenou 1 cibuli.  
3. Přidejte pokrájený 1 pórek a 1 mrkev.  
4. Sekejte 45 sekund / rychlost 5.  
5. Po 15 sekundách setřete stěrkou ke středu mísy.  
6. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
7. Přidejte obrané 4 kuřecí stehna uvařená v páře, 2 lžíce mouky, 1 lžíci sladké papriky a 100 ml vody.  
8. Vařte 20 minut / 100 °C / rychlost 1.  
9. Náplň dejte stranou.  
10. Do nádoby vložte metlu.  
11. Přidejte 200 g hladké mouky, 120 g povoleného másla, 4 lžíce ledové vody, špetku soli a špetku moučkového cukru.  
12. Šlehejte 2 minuty / rychlost 1.  
13. Těsto dopracujte ručně a dejte chladit do lednice.  
14. Těsto vtlačte do formy a pečte 10 minut / 190 °C.  
16. Přidejte náplň a na plátky pokrájených 250 g žampiónů.  
17. Pečte 40 minut / 180 °C