Bramborový krém s parmezánem

Bramborový krém s parmezánem

4 porce

65 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

4 brambory
3 cibule
2 lžíce másla
600 ml zeleninového vývaru
300 ml mléka
50 g strouhaného parmezánu
sůl, pepř

Příslušenství:

nože 
míchací hák

Postup:

1. Do nádoby vložte nože.  
2. Přidejte oloupané a přepůlené 3 cibule.  
3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.  
4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
5. Přidejte 2 lžíce másla.  
6. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.  
7. Přidejte 4 brambory nakrájené na kostky, 300 ml mléka a 600 ml zeleninového vývaru.  
8. Vařte 40 minut / 100 °C / rychlost 1.  
9. Přidejte 50 g strouhaného parmezánu a sůl a pepř dle chuti.  
10. Vyjměte míchací hák a vložte nože.  
11. Sekejte 40 sekund / rychlost 6.