Zapečené boloňské těstoviny

Zapečené boloňské těstoviny

4 porce

1 hodina 16 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

500 gramů mletého masa, míchaného, vepřového a hovězího
1 kus cibule, napůl
1 čajová lžička soli
400 gramů těstovin
omáčka
2 kusy cibule, napůl
2 stroužky česneku
2 polévková lžíce oleje
150 gramů vody
1 kostka bujonu
200 gramů smetany na vaření
3 polévkové lžíce oregana, sušeného
1 čajová lžička papriky sladké, mleté
1 polévková lžíce cukru, krupice
1 špetka soli
1 špetka pepře
100 gramů rajčatového protlaku
50 gramů Parmazánu, strouhaného
200 gramů goudy, strouhané

Příslušenství:

sekací nože
stěrka

Postup:

1. Do mixovací nádoby vložte cibuli a sekejte 10 vteřin / rychlostí 1.
2. Stěrkou stlačte ze stěn dolů, vložte mleté maso, olej a restujte 10 minut / 100 °C /rychlostí 1.
3. Poté přendejte do misky stranou.
4. Těstoviny uvařte v hrnci dle návodu výrobce.
5. Do čisté mixovací nádoby vložte cibuli a česnek a sekejte 10 vteřin / rychlostí 5.
6. Stěrkou stáhněte obsah do středu hrnce.
7. Přidejte olej a restujte 4 minuty / 120 °C / rychlostí .
8. Troubu předehřejte na 180 °C.
9. Do směsi v nádobě přidejte zbylé suroviny, včetně mletého masa, kromě sýrů.
10. Hřejte ještě 8 minut / 100 °C / rychlostí 2.
11. Hotovou omáčku smíchejte s uvařenými těstovinami, přidejte sýry a řádně promíchejte.
12. Přendejte do vymazané formy a pečte asi 40 minut při 180 °C.