Tatarák z lososa

Tatarák z lososa

4 porce

3 minuty

ověřený recept

 

Suroviny:

250-300 g čerstvé filety z lososa bez kůže                 
půlka menšího pórku                                      
pažitka                                        
sůl, pepř                                      
2 polévkové lžíce olivového oleje    
1 lžička hořčice                                   
1-2 polévkové lžíce šťávy z limetky

Příslušenství:

mixovací nože
metlička
stěrka

Postup:

1. Do mixovací nádoby vložte mixovací nože. Poté vložte 250-300 g lososa nakrájeného na kostky a sekejte 4 sek./rychlost č.4.
2. Vyndejte lososa z nádoby a vložte nakrájený pórek, pažitku, 2 PL olivového oleje a sekejte 10 sek./rychlost č. 5.                                                                    3. Vložte metličku, lososa, sůl, pepř, hořčici, šťávu z limetky a míchejte  5 sek./rychlost 2.                                                                                                            
4. Lehce vymažte formičku nebo mističku a vložte do ní směs s lososem a nechte v lednici 15 minut odležet. Poté vyklopte opatrně směs na talíř a ozdobte koprem nebo bazalkou.

ETA TIP: Můžete použít dijonskou hořčici.