Tatarák z lososa

Suroviny:
250-300 g čerstvé filety z lososa bez kůže
půlka menšího pórku
pažitka
sůl, pepř
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 lžička hořčice
1-2 polévkové lžíce šťávy z limetky
Příslušenství:
mixovací nože
metlička
stěrka
Postup:
1. Do mixovací nádoby vložte mixovací nože. Poté vložte 250-300 g lososa nakrájeného na kostky a sekejte 4 sek./rychlost č.4.
2. Vyndejte lososa z nádoby a vložte nakrájený pórek, pažitku, 2 PL olivového oleje a sekejte 10 sek./rychlost č. 5.
3. Vložte metličku, lososa, sůl, pepř, hořčici, šťávu z limetky a míchejte 5 sek./rychlost 2.
4. Lehce vymažte formičku nebo mističku a vložte do ní směs s lososem a nechte v lednici 15 minut odležet. Poté vyklopte opatrně směs na talíř a ozdobte koprem nebo bazalkou.
ETA TIP: Můžete použít dijonskou hořčici.