Vajíčkový salát s olivami v pita chlebu

Zajímavý recept, jak využít větší množství vajec (nejen po Velikonocích). Vajíčkový salát je rychlý, jednoduchý, skvěle chutná i vypadá. Díky přidání chuťově výrazných zelených oliv a naplněním do pita chleba, povýšíte i "obyčejný" salát na atraktivní pokrm. A pokud vám nevadí tučnější jídla, můžete k jogurtu přidat i trochu majonézy.
Suroviny:
8 vajec uvařených natvrdo
250 g řeckého bílého jogurtu (může být i klasický)
10 ks ředkviček
20 ks zelených oliv
3 snítky kopru
2 zelené jarní cibulky
šťáva z ½ citronu
bílý pepř
sůl
4 ks pita chleba
Postup:
- Uvařená vajíčka nakrájejte na menší kostky a smíchejte je s jogurtem. Přidejte nadrobno nakrájené olivy, kopr, jarní cibulku a ředkvičky.
- Osolte, okořeňte bílým pepřem, jemně dochuťte citronovou šťávou a promíchejte.
- Hotovým vajíčkovým salátem naplňte pita chleby.
TIP šéfkuchaře Resortu Valachy: Pokud nemáte k dispozici pita chléb, můžete salát servírovat také na chlebu či bagetě.