Vajíčkový salát s olivami v pita chlebu

Vajíčkový salát s olivami v pita chlebu

 

4 porce

30 minut

Zajímavý recept, jak využít větší množství vajec (nejen po Velikonocích). Vajíčkový salát je rychlý, jednoduchý, skvěle chutná i vypadá. Díky přidání chuťově výrazných zelených oliv a naplněním do pita chleba, povýšíte i "obyčejný" salát na atraktivní pokrm. A pokud vám nevadí tučnější jídla, můžete k jogurtu přidat i trochu majonézy.

Suroviny:

8 vajec uvařených natvrdo
250 g řeckého bílého jogurtu (může být i klasický)
10 ks ředkviček
20 ks zelených oliv
3 snítky kopru
2 zelené jarní cibulky
šťáva z ½ citronu
bílý pepř
sůl

4 ks pita chleba

 

Postup:

  1. Uvařená vajíčka nakrájejte na menší kostky a smíchejte je s jogurtem. Přidejte nadrobno nakrájené olivy, kopr, jarní cibulku a ředkvičky.
     
  2. Osolte, okořeňte bílým pepřem, jemně dochuťte citronovou šťávou a promíchejte.
     
  3. Hotovým vajíčkovým salátem naplňte pita chleby.

TIP šéfkuchaře Resortu Valachy: Pokud nemáte k dispozici pita chléb, můžete salát servírovat také na chlebu či bagetě.