Domácí bílý jogurt

Domácí bílý jogurt

6 porcí

6 hodin

Výroba domácího jogurtu není žádná věda a se sušičkou Vital Air to zvládne opravdu každý. Vyrobit si v ní můžete kvalitní biojogurt s ideálním složením bez éček, konzervantů a dalších přidaných látek. Při ochucování domácího jogurtu můžete zapojit celou rodinu včetně dětí a mít tak pokaždé jogurt jiné chuti.  

 

Suroviny:

1 l čerstvého plnotučného mléka
4 lžíce přírodního bílého jogurtu s živou kulturou 

Sušička ovoce ETA Vital Air
 

Postup:

  1. Mléko zahřejte v hrnci na plotně na 70 °C a hned odstavte. Nechte jej zchladnout na 50 °C. Poté v něm dobře rozmíchejte jogurtovou kulturu a přelejte do vymytých uzavíratelných sklenic. 

  2. Sklenice uzavřete víčkem a vložte dospodu sušičky Vital Air, kterou nastavte na 46 °C a 6 hodin.  

  3. Hotový jogurt nechte zcela vychladnout v chladničce. V uzavřených sklenicích vám vydrží až 5 dní.