Domácí bílý jogurt

Výroba domácího jogurtu není žádná věda a se sušičkou Vital Air to zvládne opravdu každý. Vyrobit si v ní můžete kvalitní biojogurt s ideálním složením bez éček, konzervantů a dalších přidaných látek. Při ochucování domácího jogurtu můžete zapojit celou rodinu včetně dětí a mít tak pokaždé jogurt jiné chuti.
Suroviny:
1 l čerstvého plnotučného mléka
4 lžíce přírodního bílého jogurtu s živou kulturou
Sušička ovoce ETA Vital Air
Postup:
- Mléko zahřejte v hrnci na plotně na 70 °C a hned odstavte. Nechte jej zchladnout na 50 °C. Poté v něm dobře rozmíchejte jogurtovou kulturu a přelejte do vymytých uzavíratelných sklenic.
- Sklenice uzavřete víčkem a vložte dospodu sušičky Vital Air, kterou nastavte na 46 °C a 6 hodin.
- Hotový jogurt nechte zcela vychladnout v chladničce. V uzavřených sklenicích vám vydrží až 5 dní.