Sušené ovocné placky

Sušení patří mezi nejstarší způsoby konzervace. Sušit můžete různé druhy ovoce a zeleniny. Tentokrát vám přinášíme recept na ovocné placky z manga a pomerančů. Ale nebojte se experimentovat. Skvělé jsou i placky z rybízu (doslazené cukrem či cukrovým sirupem), meruňkové, ananasové atd. Využít můžete jakékoliv sezónní ovoce, které máte na zahrádce nebo koupíte na trhu.
Suroviny:
2 zralá manga
2 pomeranče
Sušička ovoce ETA
Postup:
- Mango a pomeranče oloupejte, vložte do vysokootáčkového mixéru a rozmixujte. Směs vlijte na síta vyloženého pečicím papírem, který jemně propíchejte, a rozetřete ji po celém sítu. Výška plátů by měla být cca 6-10 mm.
- Sušičku nastavte na 60 °C, sušte 4-6 hodin. Placky průběžně kontrolujte. Jakmile jsou suché na dotek, oddělují se od pečicího papíru a nezanechávají na něm skvrny, jsou hotové.