Sušené ovocné placky

Sušené ovocné placky

6 porcí

4-8 hodin

Sušení patří mezi nejstarší způsoby konzervace. Sušit můžete různé druhy ovoce a zeleniny. Tentokrát vám přinášíme recept na ovocné placky z manga a pomerančů. Ale nebojte se experimentovat. Skvělé jsou i placky z rybízu (doslazené cukrem či cukrovým sirupem), meruňkové, ananasové atd. Využít můžete jakékoliv sezónní ovoce, které máte na zahrádce nebo koupíte na trhu. 

 

Suroviny:

2 zralá manga
2 pomeranče

Sušička ovoce ETA

Postup:

  1. Mango a pomeranče oloupejte, vložte do vysokootáčkového mixéru a rozmixujte. Směs vlijte na síta vyloženého pečicím papírem, který jemně propíchejte, a rozetřete ji po celém sítu. Výška plátů by měla být cca 6-10 mm. 

  2. Sušičku nastavte na 60 °C, sušte 4-6 hodin. Placky průběžně kontrolujte. Jakmile jsou suché na dotek, oddělují se od pečicího papíru a nezanechávají na něm skvrny, jsou hotové.