Lehká vajíčková pomazánka

Lehká vajíčková pomazánka

4 porce

20 minut

Vajíčková je hitem mazání na pečivo, ať je vám pět nebo osmdesát. Bílý jogurt pomazánku odlehčí a příjemně osvěží, řapíkatý celer dodá říz. Jogurt můžete nahradit lučinou nebo zakysanou smetanou a užít si tak zdravé mlsání – se zeleninou nebo s čerstvě upečeným dalamánkem.

Suroviny:

4 vejce
1 řapík celeru
4 lžíce nadrobno nasekané pažitky nebo dle chuti
2 lžíce bílého jogurtu
1 lžička citronové šťávy
sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti
pažitka dle chuti

Postup:

  1. Vejce uvařte natvrdo, od bodu varu to trvá 7 minut.
     
  2. Slijte je, zalijte studenou vodou, nechte vychladnout a oloupejte.
     
  3. Vejce a řapíkatý celer nakrájejte nadrobno. Smíchejte s pažitkou, jogurtem a citronovou šťávou. Dochuťte solí a pepřem.