Špaldová linecká kolečka

Špaldová mouka je v porovnání s tou klasickou bílou bohatší na vlákninu a další stopové prvky. Zároveň však tuhle záměnu v těstě téměř nepoznáte. Je proto vhodná i pro přípravu takových křehotinek, jakými jsou tradiční linecká kolečka. Jejich špaldovou verzi podle Fitrecepty.info si oblíbí celá rodina.
Suroviny:
150 g celozrnné špaldové mouky
100 g hladké špaldové mouky (+ 50 g na pomoučení válu)
160 g másla
3 žloutky
60 g třtinového cukru
120 g marmelády
Postup:
- Ze všech surovin vypracujte pomocí kuchyňského robota Gratus hladké těsto, zabalte jej do potravinové fólie a nechejte uležet do druhého dne.
- Následně těsto prohněťte rukama a na pomoučeném vále rovnoměrně vyválejte. Vykrajujte kolečka a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Polovinu z nich ještě opatřete dírkou libovolného tvaru pomocí drobného vykrajovátka.
- Pečte v předehřáté troubě na 165–175 °C po dobu asi 10 minut.
- Upečená a zchladlá kolečka spojte marmeládou a nechejte uležet. Můžete je také obalit v sušeném rýžovém mléce nebo sypké stévii.
ETA TIP: Poctivou domácí marmeládu snadno připravíte v domácí pekárně s přednastaveným automatickým programem DŽEM.
Převzato z Fitrecepty.info.