Špaldová linecká kolečka

Špaldová linecká kolečka

40 kusů

30 minut

Špaldová mouka je v porovnání s tou klasickou bílou bohatší na vlákninu a další stopové prvky. Zároveň však tuhle záměnu v těstě téměř nepoznáte. Je proto vhodná i pro přípravu takových křehotinek, jakými jsou tradiční linecká kolečka. Jejich špaldovou verzi podle Fitrecepty.info si oblíbí celá rodina. 

Suroviny:

150 g celozrnné špaldové mouky
100 g hladké špaldové mouky (+ 50 g na pomoučení válu)
160 g másla
3 žloutky
60 g třtinového cukru
120 g marmelády

Postup:

  1. Ze všech surovin vypracujte pomocí kuchyňského robota Gratus hladké těsto, zabalte jej do potravinové fólie a nechejte uležet do druhého dne. 

  2. Následně těsto prohněťte rukama a na pomoučeném vále rovnoměrně vyválejte. Vykrajujte kolečka a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Polovinu z nich ještě opatřete dírkou libovolného tvaru pomocí drobného vykrajovátka.  

  3. Pečte v předehřáté troubě na 165–175 °C po dobu asi 10 minut. 

  4. Upečená a zchladlá kolečka spojte marmeládou a nechejte uležet.

ETA TIP: Špaldová kolečka můžete obalit v sušeném rýžovém mléce nebo sypké stévii.

Špaldová linecká kolečka

Převzato z Fitrecepty.info.