Mrkvové sušenky s arašídovým máslem

Mrkev v cukroví? Nenechte se touto netradiční ingrediencí odradit a uvidíte, že nebudete litovat. Mrkvové sušenky, které jsme pro vás připravili ve spolupráci s Fitrecepty.info, vás nadchnou svou vláčnou strukturou a vyváženou chutí. Navíc přijdou vhod nejen o Vánocích.
Suroviny:
60 g mrkve
2 lžíce medu
70 g arašídového másla
2 lžíce kokosového olej
60 g celozrnné mouky
Postup:
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Mrkev nastrouhejte pomocí nástavce na robotu Gratus a přidejte k ní všechny ostatní suroviny. Důkladně promíchejte.
- Z těsta tvarujete stejně velké kuličky, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Kuličky následně lžičkou stlačte, čímž vytvoříte rovnoměrné placičky.
- Pečte při 170–180 °C po dobu 18–20 minut.
ETA TIP: Arašídové máslo si snadno vyrobíte v pohodlí domova.
Převzato z Fitrecepty.info.