Arašídové máslo

3 hrnky másla
15 minut
Burákové máslo buď milujete, nebo nesnášíte. Patříte-li do první skupiny, vyrobte si ho doma, bude zcela přírodní, bez přidaných éček. Arašídové máslo obsahuje rostlinné nenasycené tuky, které prospívají zdraví, ale jezte ho střídmě, i tak je tučné.
Suroviny:
4 hrnky loupaných arašídů
2 lžíce arašídového oleje
2 lžíce medu
2 špetky soli
stolní mixér ETA Vital Blend
pánev
Postup:
1. Vyloupané arašídy opražte nasucho na pánvi, až zezlátnou a rozvoní se. Trvá to zhruba 5 minut. Nechte mírně zchladnout.
2. Vsypte je do nádoby mixéru, přidejte olej, med a sůl a mixujte asi 5 minut, až vznikne hladká pasta, nebo kratší dobu, aby v máslu zůstaly kousky arašídů. Uchovávejte v lednici.