Arašídové máslo

Arašídové máslo

 

3 hrnky másla

 

15 minut


Burákové máslo buď milujete, nebo nesnášíte. Patříte-li do první skupiny, vyrobte si ho doma, bude zcela přírodní, bez přidaných éček. Arašídové máslo obsahuje rostlinné nenasycené tuky, které prospívají zdraví, ale jezte ho střídmě, i tak je tučné.

 

Suroviny:

 

4 hrnky loupaných arašídů

2 lžíce arašídového oleje

2 lžíce medu

2 špetky soli

 

stolní mixér ETA Vital Blend

pánev

Postup:

1. Vyloupané arašídy opražte nasucho na pánvi, až zezlátnou a rozvoní se. Trvá to zhruba 5 minut. Nechte mírně zchladnout.

2. Vsypte je do nádoby mixéru, přidejte olej, med a sůl a mixujte asi 5 minut, až vznikne hladká pasta, nebo kratší dobu, aby v máslu zůstaly kousky arašídů. Uchovávejte v lednici.