Quinoa se zeleninou

Quinoa je nutričně bohatá pseudoobilovina, která je navíc přirozeně bez lepku. Její chuť je mírně oříšková a v kombinaci se zeleninou, fazolemi a avokádem si ji bez pochyby zamilujete. S multifunkčním tlakovým hrncem navíc budete mít tuhle mexickou pochoutku na talíři už za půl hodiny.
Suroviny:
1 lžíce olivového oleje
1 menší červená cibule nakrájená najemno
1 jalapeno paprička nakrájená na kostičky
3 stroužky česneku (prolisované)
400 g sekaných rajčat
400 g červených fazolí
100 g mražené kukuřice (namočená 5 min v teplé vodě)
½ lžičky mletého kmínu
½ lžičky uzené papriky
¼ lžičky mletého chilli
¾ lžičky soli
špetka pepře
150 g quinoa
300 ml vody nebo zeleninového vývaru
sekaný čerstvý koriandr
1 limetka
1 avokádo
multifunkční tlakový hrnec ETA Tauro
Postup:
- Hrnec zapněte na program Vaření bez víka. Rozehřejte olivový olej, na kterém orestujte cibuli, po chvíli přidejte jalapeno papriku a česnek. Zamíchejte a poté přidejte sekaná rajčata, okapané fazole a scezenou kukuřici. Vmíchejte všechno koření, sůl, pepř a quinou. Naposledy vše důkladně promíchejte, vypněte program Vaření bez víka. Nasaďte víko, zapněte program Tlakové vaření na 1 minutu.
- Po skončení programu stiskněte tlačítko STOP. A nechte přirozeně vypustit tlak. Poté odejměte víko. Podávejte posypané nasekaným koriandrem s měsíčkem limetky a avokádem.