Zeleninová Korma

Až vám bude příště někdo tvrdit, že jsou zeleninové pokrmy nudné, připravte mu tuto delikatesu. Kombinace indického koření, kokosového mléka a kešu ořechů povýší zeleninu na plnohodnotný a sytý pokrm, který uspokojí i velké jedlíky.
Suroviny:
1 cibule nakrájená nahrubo
15 kešu ořechů natural
3 cm zázvoru
4 stroužky česneku
2 lžíce oleje (příp. Ghí másla)
6 kuliček černého pepře
4 celé kardamomy
4 celé hřebíčky
1 bobkový list
130 g rajčatového pyré
2 lžičky mletého koriandru
1 lžička koření Garam masala
½ lžičky kurkumy
sůl a mleté chilli dle chuti
125 ml vody
250 ml kokosového mléka
½ lžičky cukru
175 g brambor nakrájených na kostky
130 g květákových růžiček
2 střední mrkve nakrájené na kolečka
70 g mraženého hrášku (namočeného 5 minut v teplé vodě)
¼ lžičky mletého kardamomu
šťáva z půlky citronu
2 lžíce čerstvého koriandru
multifunkční tlakový hrnec ETA Tauro
Postup:
- Do mixéru přidejte cibuli, kešu, zázvor a česnek. Rozmixujte v jemnou pastu a odložte.
- Zapněte program Vaření bez víka, po chvíli přidejte olej, pepř, kardamom, hřebíček a bobkový list. Restujte do doby, než se koření rozvoní.
- Do hrnce přidejte připravenou kešu pastu a za stálého míchání vařte 3-4 minuty. Poté přidejte rajčatové pyré, promíchejte a vařte další 2 minuty. Přidejte koření – mletý koriandr, koření garam masala, kurkumu, chilli a sůl. Zalijte vodou, kokosovým mlékem, zasypejte cukrem a dobře promíchejte.
- Přidejte nakrájené brambory, promíchejte a ještě 3 minuty povařte tak, aby brambory trošku změkly. Po 3 minutách přidejte květák, mrkev, zelený hrášek a opět dobře promíchejte. Nakonec zasypejte mletým kardamomem. Nasaďte víko a nastavte program Tlakové vaření na 3 minuty.
- Po skončení programu, stiskněte tlačítko STOP a odpusťte páru. Odejměte víko. Promíchejte a dochuťte citronovou šťávou. Podávejte s rýží nebo naanem sypané čerstvým sekaným koriandrem.