Kuřecí polévka s kokosovým mlékem

Pokud se řadíte mezi milovníky exotických chutí, thajská polévka Tom kha gai je pro vás jako stvořená. Vyvážená kombinace pikantních přísad a kokosového mléka z ní dělají návykovou záležitost, kterou si budete chtít dopřávat znovu a znovu. Naštěstí je její příprava s těmi správnými pomocníky otázkou maximálně půlhodiny.
Suroviny:
1 lžíce kokosového oleje
1 lžička thajské červené chilli pasty
4 stroužky česneku (prolisované)
500 g kuřecích prsou nakrájených na kousky
1 l kuřecího vývaru
5 cm nastrouhaného zázvoru
3 stonky citronové trávy (rozpůlené a podrcené)
200 g žampionů
2 lžíce třtinového cukru
1 červená paprika nasekaná na kostičky
sůl, pepř dle chuti
1 konzerva kokosového mléka
šťáva ze 2 limetek
2 lžíce thajské rybí omáčky
sekaný čerstvý koriandr
multifunkční tlakový hrnec ETA Tauro
Postup:
- Zapněte program Vaření bez víka a rozehřejte kokosový olej. Přidejte červenou chilli pastu a prolisovaný česnek, restujte do doby, než se pasta rozpustí. Poté přidejte kuřecí maso, vývar, zázvor, citronovou trávu, žampióny, cukr a papriku.
- Nastavte program Tlakové vaření na 6 minut. Po skončení programu stiskněte tlačítko STOP a po dobu 10 minut nechte tlak samovolně unikat. Poté otočte ventil, odpusťte zbývající tlak a odejměte víko.
- Zapněte hrnec do režimu Vaření bez víka. Osolte, opepřete, přilijte kokosové mléko, limetovou šťávu, rybí omáčku a promíchejte. Ještě chvíli provařte. Vyndejte stonky citronové trávy a podávejte zdobené sekaným koriandrem.