Kuřecí ramen s arašídy

Nekonečná plejáda různých chutí, které k sobě překvapivě dobře ladí – thajský kuřecí ramen s arašídy mezi polévkami opravdu vyniká. Pro ještě autentičtější zážitek se do něj pusťte s hůlkami – lahodná chuť ramenu je tou nejlepší motivací, díky níž si jejich používání osvojíte mnohem rychleji.
Suroviny:
1 l kuřecího vývaru
400 ml kokosového mléka
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce rybí omáčky
1 lžíce medu
3 lžíce burákového másla
1 lžíce thajské červené kari pasty
2 kuřecí prsa
1 červená paprika (nakrájená)
200 g žampionů (nakrájené na plátky)
2 cm zázvoru (nakrájený na nudličky)
2 stroužky česneku (prolisované)
3 hrsti baby špenátu
1 hrst bazalky nebo petrželky
ramen nudle
arašídy a sezamová semínka na dozdobení
limeta na dozdobení a dochucení
multifunkční tlakový hrnec ETA Tauro
Postup:
- Do hrnce nalijte vývar, kokosové mléko, sójovou omáčku, rybí omáčku, přidejte med, burákové máslo, červenou kari pastu, kuřecí prsa v celku, nakrájenou papriku, nakrájené žampiony na plátky, zázvor nakrájený na nudličky a prolisovaný česnek.
- Vše společně promíchejte a hrnec zavřete. Nastavte program Tlakové vaření na 10 minut. Po skončení programu stiskněte tlačítko STOP, odpusťte páru a otevřete víko.
- Vyjměte z hrnce vařená kuřecí prsa a vidličkami je natrhejte na kousky. Hrnec zapněte na program Vaření bez víka cca na 20 minut. Do polévky přidejte špenát, bazalku, nudle a natrhané kuřecí maso a promíchejte. Vařte bez víka, dokud nudle nezměknou.
- Mezitím si na suché pánvi opražte sezamová semínka a arašídy. Ramen servírujte zdobený čerstvou nasekanou bazalkou, praženými semínky a čtvrtkou limetky.