Vepřový ramen

Vepřový ramen

4 porce

60 minut

Ramen je vydatná polévka, která bez problémů nahradí hlavní jídlo. Obsahuje totiž snad vše, na co jen pomyslíte. A i když to může na první pohled vypadat, jako když pejsek a kočička vařili dort, věříme, že vás bude ramen svou rozmanitostí bavit. Díky zázvoru a česneku vám dodá sílu také v období chřipek a nachlazení.  

 

Suroviny:

2 lžíce rostlinného oleje 
1 pórek
3 cm zázvorového kořene
4 stroužky česneku
500 g vepřové plece
1,5 l vývaru 
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce omáčky hoisin 
sůl a chilli dle potřeby
2 bloky ramen nudlí
4 ks jarní cibulky 
2 ks mrkve
2 vejce uvařená naměkko (4 minuty)
sezamová semínka

multifunkční tlakový hrnec ETA Tauro

Postup:

  1. Hrnec zapněte na program Vaření bez víka. Po 3 minutách vlijte do hrnce olej, přidejte pórek rozkrojený na 4 díly, na plátky nakrájený zázvor a celé stroužky česneku. Opékejte dohněda alespoň 10 minut.   

  2. Vepřovou plec nakrájejte na plátky silné 2 cm. Přidejte do hrnce k zelenině, přilijte vývar. Vypněte Vaření bez víka. Nasaďte víko a zapněte program Tlakové vaření na 30 minut.   

  3. Mezitím si uvařte vejce a nudle. Nakrájejte mrkev na tenké proužky, jarní cibulku na jemná kolečka. 

  4. Po skončení programu stiskněte tlačítko STOP, odpusťte páru a sundejte víko. Vývar dvakrát přeceďte. Maso natrhejte vidličkami na menší kousky a dejte stranou. K vývaru přilijte sójovou omáčku i omáčku hoisin. Dochuťte dle potřeby solí a chilli.  

  5. Do misek vložte uvařené a scezené nudle, přidejte maso, rozpůlené vejce, dozdobte jarní cibulkou, mrkví nakrájenou na tenké nudličky. Zalijte vývarem a na závěr posypejte sezamovými semínky. 

 

Vepřový ramen