Kuřecí polévka Fajitas

Kuřecí polévka Fajitas

6 porcí

3 hodiny

Mexická verze kuřecí polévky je díky širší škále ingrediencí mnohem výživnější než u nás oblíbený kuřecí vývar a hravě poslouží jako hlavní chod. Její příprava sice vyžaduje o něco více času, s multifunkčním tlakovým hrncem je však téměř bez námahy. 

 

Suroviny:

3 lžíce másla
75 g hladké mouky
125 ml kuřecího vývaru
125 ml mléka 
½ lžičky soli
¼ lžičky černého pepře
2 kuřecí prsa
300 g rajčatové salsy
100 g mražené kukuřice
plechovka černých fazolí (opláchnuté a okapané)
1 l vody
1 lžička mletého kmínu
½ lžičky sušeného koriandru
100 g strouhaného čedaru
zakysaná smetana dle chuti
3 rajčata nakrájená na kostky
1 zralé avokádo nakrájené na kostky
tortilla chipsy (volitelně)
nasekaná petrželka k dozdobení

multifunkční tlakový hrnec ETA Tauro

Postup:

  1. Hrnec zapněte na program Vaření bez víka. Rozpusťte máslo, přidejte mouku a společně míchejte přibližně minutu. Přilejte kuřecí vývar a mléko. Rychle rozmíchejte tak, aby se vám netvořily hrudky. Přiveďte k varu a 3 minuty provařte. Vypněte program Vaření bez víka. 

  2. Do hrnce přidejte kuřecí prsa, rajčatovou salsu, kukuřici, fazole, vodu, kmín, koriandr, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte tak, aby na dně nezůstal krémový základ. Zapněte program Pomalé vaření na 2 hodiny. 

  3. Po skončení programu stiskněte tlačítko STOP a odejměte víko. Vyjměte z hrnce kuřecí prsa. Natrhejte je dvěma vidličkami a vraťte zpět do hrnce. Zapněte program Vaření bez víka. Přidejte sýr, promíchejte a počkejte do doby, než se sýr rozpustí. Hotovou polévku podávejte se zakysanou smetanou, rajčaty, avokádem, případně tortilla chipsy zdobené sekanou petrželkou.     

 

Kuřecí polévka Fajitas