Čočková polévka

Čočková polévka ve španělském kabátku odráží temperament a vřelost jižanských národů, hřejivou atmosféru tak spolehlivě vytvoří i u vašeho rodinného stolu. Je stejně výživná a sytá jako nám známá zahuštěná varianta, paprika a rajčata v ní obsažená jsou však vítaným odlehčením.
Suroviny:
1 lžíce olivového oleje
100 g chorizo klobásky
1 cibule nakrájená najemno
3 stroužky česneku nakrájené na plátky
1 větší mrkev nakrájená na tlustší kolečka
1 červená paprika nakrájená na proužky
200 g brambor nakrájených na kostky
150 g krájených rajčat
1 lžička mleté sladké papriky
300 g zelené čočky
1 bobkový list
1,25 l zeleninového vývaru
sůl, pepř dle chuti
hrst sekané petrželky
multifunkční tlakový hrnec ETA Tauro
Postup:
- Zapněte hrnec na program Vaření bez víka. Zahřejte olivový olej, přidejte chorizo a minutu opékejte. Přihoďte cibuli a chvíli restujte, poté přidejte česnek, mrkev, po minutě přidejte papriku i brambory.
- Vypněte program Vaření bez víka. Do hrnce přidejte krájená rajčata, mletou papriku, propláchnutou a okapanou čočku, bobkový list, přilijte vývar, osolte a opepřete.
- Nasaďte víko a zapněte program Tlakové vaření na 15 minut. Po skončení programu stiskněte tlačítko STOP a nechte uvolnit tlak přirozeně. Po 10 minutách otočte ventil a odpusťte zbývající tlak. Odejměte víko. Servírujte posypané sekanou petrželkou.