Mléčný rýžový puding

Sladký rýžový puding potěší mlsné jazýčky a jemně pohladí na duši. Tlakové vaření totiž zajistí dokonale krémovou konzistenci, která vás po první lžičce přenese rovnou do vanilkového nebe. Nejlepší je ještě teplý, doplněný špetkou skořice, která je u většiny dezertů zárukou úspěchu.
Suroviny:
200 g dlouhozrnné rýže
300 ml vody
500 ml plnotučného mléka
špetka soli
1 lžička vanilkového extraktu
slazené kondenzované mléko dle chuti
skořice, čokoláda, kakao dle chuti
multifunkční tlakový hrnec ETA Tauro
Postup:
- Rýži v sítu několikrát propláchněte. Do hrnce nalijte vodu, plnotučné mléko, přidejte rýži a špetku soli. Vše důkladně promíchejte.
- Zapněte program Tlakové vaření na 20 minut. Po skončení programu stiskněte tlačítko STOP a nechte uvolnit tlak přirozeně po dobu 10 minut. Poté otočte ventil a odpusťte zbývající tlak. Otevřete víko.
- K rýži přimíchejte vanilkový extrakt a kondenzované mléko dle chuti a požadované konzistence. Promíchejte. Mléčný rýžový puding servírujte teplý se skořicí, kakaem nebo čokoládou dle vlastní chuti.
Doporučené