Kuře Teriyaki

Kuře Teriyaki

4 porce

30 minut

Vyvážená chuť sladko-pikantních omáček je pravděpodobně přesně tím důvodem, proč je asijské kuchyni tak snadné propadnout. Teriayki omáčka dodá ten správný šmrnc různým druhům masa, ale skvěle se hodí třeba i k tofu. Verzi s kuřecími prsy jsme vyzkoušeli za vás a můžeme vřele doporučit.  

 

Suroviny:

3 lžíce rostlinného oleje
500 g kuřecích prsou nakrájených na kostky
4 stroužky česneku
2 lžíce strouhaného zázvoru 
3 lžíce medu
1 lžíce třtinového cukru
6 lžic vody
6 lžic sójové omáčky
50 ml studené vody
2 lžičky kukuřičného škrobu
jarní cibulka
sezamová semínka

multifunkční tlakový hrnec ETA Tauro

Postup:

  1. Hrnec zapněte na program Vaření bez víka. Po 3 minutách nalijte do hrnce olej, rozpalte a opečte na něm kuřecí prsa nakrájená na kostky. 

  2. Česnek, zázvor, med, cukr, vodu a sójovou omáčku společně smíchejte. 

  3. Jakmile jsou kuřecí prsa opečená ze všech stran, přidejte k nim marinádu. Vypněte program Vaření bez víka. Hrnec zavřete a nastavte program Tlakové vaření na 10 minut. 

  4. Po skončení programu stiskněte tlačítko STOP a odpusťte páru. Odejměte víko a zapněte program Vaření bez víka. Přiveďte k varu a poté vlijte škrob rozmíchaný v 50 ml vody a vše společně ještě 2-3 minuty povařte. Podávejte s rýží posypané jarní cibulkou a sezamovým semínkem.      

 

Kuře Teriyaki