Kuře Teriyaki

Vyvážená chuť sladko-pikantních omáček je pravděpodobně přesně tím důvodem, proč je asijské kuchyni tak snadné propadnout. Teriayki omáčka dodá ten správný šmrnc různým druhům masa, ale skvěle se hodí třeba i k tofu. Verzi s kuřecími prsy jsme vyzkoušeli za vás a můžeme vřele doporučit.
Suroviny:
3 lžíce rostlinného oleje
500 g kuřecích prsou nakrájených na kostky
4 stroužky česneku
2 lžíce strouhaného zázvoru
3 lžíce medu
1 lžíce třtinového cukru
6 lžic vody
6 lžic sójové omáčky
50 ml studené vody
2 lžičky kukuřičného škrobu
jarní cibulka
sezamová semínka
multifunkční tlakový hrnec ETA Tauro
Postup:
- Hrnec zapněte na program Vaření bez víka. Po 3 minutách nalijte do hrnce olej, rozpalte a opečte na něm kuřecí prsa nakrájená na kostky.
- Česnek, zázvor, med, cukr, vodu a sójovou omáčku společně smíchejte.
- Jakmile jsou kuřecí prsa opečená ze všech stran, přidejte k nim marinádu. Vypněte program Vaření bez víka. Hrnec zavřete a nastavte program Tlakové vaření na 10 minut.
- Po skončení programu stiskněte tlačítko STOP a odpusťte páru. Odejměte víko a zapněte program Vaření bez víka. Přiveďte k varu a poté vlijte škrob rozmíchaný v 50 ml vody a vše společně ještě 2-3 minuty povařte. Podávejte s rýží posypané jarní cibulkou a sezamovým semínkem.
Doporučené