Kuřecí mole

Kuřecí mole

4-6 porcí

45 minut

Trhané kuřecí mole si nejlépe vychutnáte zabalené v tortille, což z něj dělá ideální pokrm pro chvíle, které si žádají jídlo jen tak do ruky. Díky podmanivé kombinaci koření s ním zazáříte na každé oslavě, grilovací party nebo pikniku. Recept si proto dobře poznamenejte – prosbám o jeho sdílení se totiž určitě nevyhnete. 

 

Suroviny:

½ lžíce olivového oleje
1 menší cibule nakrájená najemno
2 stroužky česneku (prolisované)
400 g krájených rajčat 
2 jalapeno papričky
1 lžíce adobo omáčky
50 g pražených plátků mandlí
50 g hrozinek
2 lžíce hořkého kakaového prášku
1 lžička soli
1 lžička mletého kmínu
½ lžičky mleté skořice
4 kuřecí prsa 
hrst sekaného koriandru
tortilly nebo rýže k podávání

multifunkční tlakový hrnec ETA Tauro

Postup:

  1. Zapněte program Vaření bez víka. Rozehřejte olivový olej, na kterém orestujte cibuli, dokud nezměkne. Přidejte česnek a restujte do doby, než se rozvoní. Vypněte program Vaření bez víka. 

  2. Cibuli a česnek přendejte do mixéru. Do mixéru dále přidejte krájená rajčata, jalapeno papričky, adobo omáčku, mandle, hrozinky, kakao, sůl, kmín a skořici. Vše důkladně rozmixujte do hladka. 

  3. Kuřecí prsa vložte do hrnce, zalijte je rozmixovanou směsí tak, aby pokrývala veškeré maso. Nasaďte víko a nastavte program Tlakové vaření na dobu 8 minut. Po skončení programu, stiskněte tlačítko STOP a odpusťte páru. 

  4. Kuře vyjměte na talíř a dvěma vidličkami natrhejte na kousky. Omáčku nechejte v hrnci, zapněte program Vaření bez víka a trochu ji za občasného míchání zredukujte, aby byla hustá. Ke zredukované omáčce vložte natrhané kuře a důkladně promíchejte tak, aby maso nasálo rovnoměrně celou omáčku. Kuřecí mole servírujte s tortillou posypané sekaným koriandrem.     

 

Kuřecí mole