Kuře Tikka Masala

Kuře Tikka Masala

4 porce

35 minut + marinování

Koření Garam masala je základním stavebním kamenem indické kuchyně. Vyvážená směs aromatických kořenin vykouzlí z každého jídla jedinečný zážitek, který si budete chtít dopřávat znova a znova. Vyzkoušejte třeba kombinaci s kuřecími prsy a provoňte svůj domov vůní orientu.     

 

Suroviny:

Marinované maso: 
500 g kuřecích prsou
1 kelímek řeckého jogurtu 
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
1 lžíce prolisovaného česneku  
1 lžíce koření nebo pasty Garam masala
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce nasekané citronové trávy (bílá část)
sůl, pepř dle chuti  

Omáčka:
1 plechovka rajčatové passaty 
5 stroužků lisovaného česneku
4 lžičky Garam masala
½ lžičky sladké papriky
½ lžičky kurkumy
½ lžičky soli 
¼ lžičky kajenského pepře
3 lžíce medu
1 kelímek smetany ke šlehání
koriandr k podávání

multifunkční tlakový hrnec ETA Tauro

Postup:

  1. Den, nebo alespoň několik hodin předem, naložte kuřecí maso. Smíchejte dohromady všechny ingredience na marinádu, kuřecí maso nakrájejte na kostky, osolte a opepřete dle chuti. Poté maso s marinádou důkladně promíchejte a dejte do lednice odpočinout alespoň na 2 hodiny, nejlépe však přes noc.    

  2. Hrnec zapněte na program Vaření bez víka. Jakmile se rozehřeje vložte do něj kuřecí maso i s marinádou a opékejte ze všech stran. Když je maso opečené, vypněte program Vaření bez víka. Do hrnce přidejte všechny ingredience na omáčku kromě smetany a zamíchejte. Nasaďte víko a nastavte program Tlakové vaření na 4 minuty.   

  3. Po skončení programu stiskněte tlačítko STOP, odpusťte páru a odejměte víko. Zapněte opět program Vaření bez víka. Jakmile se směs prohřeje, přidejte smetanu, zamíchejte a chvíli společně povařte. Hotové podávejte s basmati rýží či chlebem Naan posypané nasekanými koriandrovými listy.    

Kuře Tikka Masala