Kávový puding

Tento lahodný vietnamský dezert pudinkové konzistence je ideální sladkou tečkou, na které si s chutí smlsnete i po několikachodovém menu.
Suroviny:
100 g cukru
2 lžíce vlažné kávy
2 vejce
2 žloutky
2 lžíce instantní černé kávy
50 g cukru
375 ml plnotučného mléka
máta na ozdobení
maliny na ozdobení
multifunkční tlakový hrnec ETA Tauro
Postup:
- Zapněte program Vaření bez víka. Do hrnce přidejte cukr a kávu, na mírném plamenu zahřívejte a počkejte, až se cukr rozpustí. Hrnec klidně přiklopte poklicí a počkejte cca 7-9 minut, než dosáhnete karamelové konzistence. Karamel rozdělte do připravených mističek.
- V míse jemně šlehejte vejce, žloutky a instantní kávu. Přidejte 50 g cukru, mléko a opět promíchejte tak, aby se do směsi nedostalo příliš vzduchu. Přeceďte přes sítko a přilijte do mističek ke karamelu.
- Do hrnce vložte talíř na vaření potravin v páře, přilijte 400 ml vody. Mističky důkladně zakryjte alobalem a vložte do hrnce. Misky můžete vrstvit i na sebe, ale pozor na stabilitu, aby se vám některá z nich nepřeklopila.
- Nasaďte víko a zapněte program Tlakové vaření na 12 minut. Po skončení programu stiskněte tlačítko STOP a počkejte 10 minut, než se tlak uvolní přirozeně. Poté otočte ventil a odpusťte zbývající tlak. Odejměte víko.
- Flan nechejte vychladit v lednici alespoň 4 hodiny. Poté nožem oddělte flan od misky. Misku opatrně překlopte na talíř. Pozor, karamel naspodu mističek je tekutý, rozteče se po povrchu flanu. Flan dozdobte mátou a malinami.