Nadýchaný toastový chléb

Nadýchaný toastový chléb

1 bochník

210 minut

Upečte si jemný domácí toastový chléb bez chemických přísad, které se běžně přidávají do toastových chlebů, prodávaných v obchodech, přidávají. Díky jeho vláčnosti a nadýchané struktuře se v ústech jen rozplývá a chutná skvěle i samostatně. Využít ho můžete i jako přílohu k polévkám, namazat ho nasladko či naslano nebo později opražit a připravit jako krutony.

Suroviny:

250 ml mléka
2 menší vejce
50 g másla
3 lžíce krupicového cukru
1 lžička soli
400 g hladké mouky
1 lžička sušeného droždí     

pekárna ETA Delicca II

Postup:

1. Do velké nádoby nalijte mléko, přidejte vejce, máslo, cukr, sůl, mouku a sušené droždí. Zvolte program SLADKÝ, váhu nastavte na 1 000 g, barva kůrky světlá.
2. Hotový chléb nechte v otevřené pekárně vychladnout a pak ho vyklopte.

Spotřebujte co nejdříve.