Chléb pšenično-žitný

Nechte se okouzlit jednoduchostí přípravy klasického domácího chleba a jejími benefity. Vyhnete se případnému obsahu skrytých, nepotřebných látek a naopak můžete přidat přísady přesně podle vašich chutí, například semínka, oříšky nebo bylinky. S pekárnou ETA Delicca II bude navíc příprava hračka a ve vzduchotěsné nádobě vám chléb vydrží čerstvý i přes 3 dny.
Suroviny:
500 ml vlažné vody
21 g čerstvého droždí
350 g hladké pšeničné mouky
350 g žitné mouky
3 lžičky soli
1 lžička kmínu
pekárna ETA Delicca II
Postup:
1. Do velké pečicí nádoby pekárny s velkými hnětacími háky nalijte vlažnou vodu a přidejte rozdrobené droždí, obě mouky, sůl a kmín.
2. Zapněte program KLASIK, nastavte velikost bochníku na 1250 g, barva středně tmavá.
3. Po skončení programu vytáhněte nádobu z pekárny a nechte chléb 10 minut zchladnout. Poté ho vyklopte a nechte na mřížce zcela vychladnout.