Kváskový chléb

Kváskový chléb

1 bochník

80 minut

Kváskový chléb má historii už tisíce let před naším letopočtem a po staletí byl uctíván, a to nejen pro jeho oblíbenou kyselkavou chuť. Tento typ chleba přináší pro naše tělo mnoho benefitů. Pomocí fermentačního procesu je snadno stravitelný, zlepšuje zdraví střev, podporuje trávení a také vás díky opravdu bohatému obsahu vlákniny vás zasytí na dlouhou dobu. Kváskový chléb vám navíc vydrží až dva týdny.

Suroviny:

300 g vlažné vody
290 g kvásku
100 g žitné chlebové mouky
440 g pšeničné chlebové mouky
7 g soli
10 g kmínu

pekárna ETA Delicca II

Postup:

1. Do pekárny přidejte tekutiny a kvásek, až poté mouku a ostatní suroviny.
2. Zapněte program TĚSTO.
3. Po skončení programu TĚSTO vyndejte háky, uhlaďte a nechte směs 240 minut kynout.
4. Poté zapněte program PEČENÍ – 1250 g, střední kůrka.
5. Hotový chléb položte na mřížku.