Chléb se sušenými rajčaty

Rádi byste si připravili netradiční chléb? Pak je recept se sušenými rajčaty pro vás jako stvořený. Rajčata dodají chlebu jedinečnou chuť i strukturu a díky obsahu karotenů také neobvyklé oranžové zbarvení. Bazalka navíc dodá svěží chuť a také bohatou porci vitaminů.
Suroviny:
360 ml vlažné perlivé vody
2 PL oleje ze sušených nakládaných rajčat
400 g hladké mouky
250 g celozrnné mouky
10 g soli
13 g cukru
2 ČL sušené bazalky
7 g sušeného droždí
100 g okapaných sušených nakládaných rajčat
pekárna ETA Delicca II
Postup:
1. Do nádoby nalijte vodu a olej z rajčat. Dále přidejte obě mouky, sůl, cukr, sušenou bazalku a sušené droždí.
2. Jakmile budete mít připravenou směs, zapněte program KLASIK, barva střední, velikost 1000 g a počkejte na zvukový signál (10x pípnutí), který vás upozorní na přidání nakrájených okapaných rajčat.